Jans historie

Jan  er 51 år og flyttede til Græsted i 2012. Det meste af sit liv har han boet tæt på Arresø og naturen. I mere end 30 år har Jan kæmpet med et alkoholmisbrug. Han er selv vokset op i en familie hvor alkohol har haft en stor betydning.

Jan har arbejdet som smed og tømmer og har haft eget hus. Han er en meget kreativ mand og elsker at bruge hænderne til både at male og lave andre former for kunst. På grund af en rygskade kan han desværre ikke arbejde, men må leve med stærke smerter hver dag, som han siger. Det var også årsag til at han endte med at blive nød til at sælge sit hus. Da hans mor efterhånden var en ældre dame, valgte han at flytte hjem til hende, og endte med at passe hende i to år indtil hun kom på plejehjem og døde. Efter dette valgte Jan at flytte til Græsted for et lille års tid siden.

Jan skal i arbejdsprøvning her i vinter, hvilket er svært for ham pga. det kolde vejr. ”Hvis jeg ikke gør det, bliver jeg jo ved med at træde rundt i den samme suppedas, og nu vil jeg videre.” Derfor prøver han nu at søge pension.

Jan har kommet i Kig Ind i ca. ½ år. ”jeg synes det er hyggeligt. Der er et par stykker, jeg kender fra alkoholbehandlingen. Det betyder noget for mig stille og roligt at sidde og snakke lidt og få et netværk. Og så ser jeg frem til de onsdage hvor jeg skal ned og spise.” Efter spisningen onsdag, er der forskellige aktiviteter. ”Det hygger jeg mig bravt med” siger Jan Ind i mellem har han sin hund med i Kig Ind. Den er også glad for at være der.

I Kig ind hørte Jan om. at der blev holdt juleaften i GLIMT. Der deltog han og havde en rigtig hyggelig aften.

”Jeg savner, at jeg kan gøre de ting som jeg kunne før. Man kan godt blive ret ensom. Mit liv har været meget turbulent. Men jeg tror nu, jeg er faldet godt i hak her i Kig Ind.”

 

Et Digt af Jan:

Tårnvejen

Klokkerne i tårnet ringer solen op for mig.

En ny dag er på vej for dig og for mig

Der er mange slag hver dag,

Hundrede og halvfems plus tre gange tre

På ny dag og på vej

Vejen følger med os, bygget til dig og mig

Den gamle vej kørte vi på

Den nye vej vil jeg gå, selv om den er trist og grå

Den vej er ikke som en leg for hverken dig eller mig

Vi køre ned til Pølebroen og ser solen går ned

Og nyder roen ved  broen

Og høre i det fjerne

Hundrede og halvfems plus tre gange tre