Annette fortæller om Kig Ind

“Folk skal have det godt, og vi skal tage os af hinanden” 

Kig Ind slog dørene op for første gang i 2009. I starten var der flere frivillige end brugere af det hyggelige værested, men det har bestemt ændret sig igennem årene.

“Vi sad meget alene i starten og det var svært lige at finde ud af hvordan vi fik folk til at komme ind og besøge os”, fortæller Annette Clausen som er leder og initiativtager til Kig Ind.

Annette er oprindeligt fra Asserbo, og bor nu i Blistrup sammen med sin mand, Jens Ole.

“Jeg har vidst siden 9. klasse at jeg ville arbejde med misbrugere. Min mor ville også rigtig gerne have at jeg kom til at arbejde med mennesker”, siger Annette, som da også blev uddannet diakon og socialpædagog i Århus. I løbet af sin uddannelse var hun både i praktik på et herberg og på et behandlingshjem for misbrugere.

Både Annette og hendes mand er meget gæstfrie og hjertevarme mennesker der brænder for at hjælpe hvor de kan.

“Vi har haft misbrugere boende hjemme hos os i vores private hjem, og hele grundtanken var egentlig at skabe et sted hvor disse mennesker, og andre, kunne bo og opholde sig, men det var rigtig svært at få i stand, så det endte med et værested”, fortæller Annette.

Annette Clausen

Annette Clausen

Kig Ind er dog ikke udelukkende for misbrugere. På Kig Inds hjemmeside står der blandt andet:

Foreningens formål, er at drive et værested for mennesker med misbrugsproblemer, lettere sindslidende, ensomme, udsatte og mennesker med sociale problemer.
Foreningens formål er, at værestedet må være et socialt og støttende netværk for disse mennesker, ligesom vi konkret støtter op omkring den enkeltes ønske om at komme ud af deres misbrug.”

Foreningen var på et tidspunkt en del af det nu afsluttede projekt GRiB i Gribskov Kommune.

“Vi havde et godt samarbejde dengang og vi fik god hjælp til forskellige praktiske ting i forhold til, for eksempel, at søge midler til Kig Ind, osv”, siger Annette.

Både Annette og Jens Ole er tilknyttet frikirken i Græsted, og Kig Ind er også en forening under frikirken.

“Det gav rigtig god mening for os at gøre det på den måde. Der var rigtig mange fra kirken der kunne og havde lyst til at hjælpe til, og de syntes jo bare det var skønt at nogle ville række ud”, fortæller Annette.

Og Kig Ind er på den måde også heldig at have gode lokaler til rådighed, med mulighed for at lave mad, spille spil, spise sammen, være kreative, invitere gæster til foredrag og oplæg og meget, meget mere.

“Kig Ind er for alle. Det handler om fællesskabet, omsorg og næstekærlighed. Folk skal have det godt, og vi skal tage os af hinanden”, understreger Annette, som igennem længere tid også havde et samarbejde med et par misbrugskonsulenter i kommunen, dog udelukkende som et frivilligt tilbud til brugerne af værestedet.

“Det er vigtigt at vide at når man kommer hos os i Kig Ind, så er man ikke en del af et system. Det må og skal være et fristed”, slår Annette helt fast.

1. og 3. onsdag er der fællesspisning i Kig Ind.

1. og 3. onsdag er der fællesspisning i Kig Ind.

Kig Ind har åben hver mandag fra kl. 14-17. Her kan du komme og drikke en kop kaffe, få en snak med en medarbejder, hyggeligt samvær med de andre brugere, måske spille et spil, strikke eller andet. 1. og 3. onsdag i måneden er der fællesspisning fra kl. 17-20.30. Det koster 25 kr. for voksne og 10 kr. for børn til og med 12 år. Der er ofte en aktivitet eller to i forbindelse med fællesspisningen, det kan være et oplæg, foredrag, kreative sysler, spilleaften, osv.

Værestedet ligger på Holtvej 67 i Græsted. Ønsker du at læse mere om Kig Ind, kan du med fordel kigge lidt på vores hjemmeside https://www.vaerestedet-kigind.dk/

Vi glæder os rigtig meget til at se dig 🙂